Flere boligsalg havner i retten

Boligsalg i rettenNår det oppstår konflikter ved boligsalg, går det ofte en kule varmt. Advokatene opplever at flere tvister om boligkjøp havner i retten i dag enn tidligere. Dessverre er forsikringsselskap en krevende motpart for mange kjøpere.

Kjøper dekkes av både rettshjelpsforsikring og eierskifteforsikring

Boligselgers ansvar for feil og mangler ved boligen har bidratt til at flere boligselgere tegner en eierskifteforsikring. Blir selger saksøkt av en misfornøyde boligkjøper, dekker forsikringsselskapet erstatningsbeløpet.

Vilkåret i de aller fleste eierskifteforsikringer er at selger har oppfylt opplysningsplikten. Hvis selger har holdt tilbake opplysninger om feil og mangler eller gitt uriktig informasjon, gjelder eierskifteforsikringen som regel ikke. Kjøperen får oftest den erstatningen han eller hun har krav på, fordi avhendingsloven gir kjøper rett til erstatning. Eierskifteforsikringen kan da kreve regress (pengene tilbake) fra selgeren.

Bruk advokat hvis du har et krav mot selger

Når det har oppstått feil eller mangler, overtar eierskifteforsikringen selgerens ansvar. Kjøperen må dermed forholde seg til et forsikringsselskap med betydelige økonomiske ressurser. En vanlig boligkjøper har som regel lite å stille opp med mot forsikringsselskapenes apparat. Derfor anbefaler vi å bruke advokat hvis du mener å ha et krav mot boligselger.

Vår erfaring der vi har representert boligkjøpere, er at forsikringsselskapet først erkjenner ansvar etter lange perioder med korrespondanse. Sett fra kjøperens side kan det være en fordel å forholde seg til et forsikringsselskap fordi enkelte ganger kan ikke selger betale erstatning eller besørge utbedring.

Kjøper dekkes av innboforsikringen

De fleste boligkjøpere har en rettshjelpsforsikring inkludert i sin vanlige innbo- eller villaforsikring. Hvis du kontakter oss for å få hjelp ved et boligkjøp, har vi plikt til å undersøke om du har forsikringer som dekker advokatutgifter. Vi sjekker dette uten kostnad.

Spør oss om din sak.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut