Skjulte feil og mangler på 1 av 4 norske boliger

BoligAdvokat skjulte feil og manglerI følge forsikringsselskapene oppstår det konflikter etter hele 25% av alle boligsalg. Bad, vann og skade ved fukt er gjengangeren i forhold til hva det klages over. Undersøkelser viser at domstolene lytter til de misfornøyde boligkjøperne i slike saker. Mange av rettssakene ender med at klageren får medhold.

I 2010 mottok Forbrukerrådet nesten 3000 henvendelser om boligkjøp.

25 % av norske hus har dårlig inneklima, og skader som fukt, muggsopp, radon og dårlig isolasjon kan gi deg kostbare og helsefarlige problemer i ettertid.

Henvendelsene handler om forhold hvor tilstanden av den kjøpte boligen ikke er som forventet. Problemene er ofte knyttet til feil på boligen og forholdet mellom kjøper og selger, ifølge Forbrukerrådet.

De vanligste henvendelsene gjelder fukt, mugg, råte, lekkasjer, skjevheter, dårlig utført håndverkerarbeid og uenigheter mellom kjøper og selger.

Boligkjøpere bør sette seg inn i hva slags kvalitet de kan forvente på de bygningstekniske løsningene. Manglene er vanligvis ting som ikke er "synlige", sier ifølge SINTEF byggforsk.

Undersøkelser viser at domstolene ofte lytter til de boligkjøperne i slike saker. Og det er store summer det er snakk om. Det er ikke uvanlig at utbetalingene kommer opp i mange hundre tusen kroner. Spør oss om din sak her.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut