Megleren har gjort en feil - hva gjør jeg?

Du har kjøpt en bolig, men lurer på om megleren har gjort en feil. Har du et krav mot megleren? Hvilke krav kan man rette mot megleren? Et godt råd er å be om skriftlig informasjon fra megleren og lese alle papirer grundig. Blir megleren ansvarlig hvis han gjør en feil?

Eiendomsmeglere har ikke det beste rykte. Og kanskje ikke uten grunn. Mange er misfornøyd med megleren enten ved kjøp eller salg av bolig. Du kan nå klage til Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglingstjenester (FinKN.no).

God statistikk for den som klager

I 2010 behandlet eiendomsmeglingsnemnda 145 klager totalt, hvorav 64 av sakene ble gitt medhold. Misnøye med saksbehandlingen topper statistikken for 2010, og både annonsering og håndtering av kjøper- og selgerforholdet går inn under denne kategorien klager.

At man klager på håndtering av kjøpet er ikke overraskende. For eksempel er det en vanlig misforståelse at megleren bistår dersom kjøper oppdager feil ved boligen etter at kjøpet er gjennomført. Megleren har ikke ansvar for tvister om boligen mellom kjøper og selger, slik mange tror. Bruk heller en BoligAdvokat. Spor oss gratis.

Eiendomsmeglingsnemnda behandlet også 30 klager som gjaldt feilaktige eller manglede opplysninger fra megler. Dette punktet kommer på andreplass over behandlede klager i 2010. Det ble gitt medhold i 11 av de 30 klagene som omhandler mangelfull eller feilaktig informasjon.

Dobbelsjekk selv 

Meglerne kan ikke garantere at opplysninger de gir er riktige. Meglerens opplysningsplikt er begrenset til å innhente og kontrollere visse opplysninger. Megleren har et visst ansvar i meglerens profesjonsansvar, men det er viktig å dobbeltsjekke sentrale forhold. Du bør sørg derfor for at muntlige opplysninger bekreftes skriftlig. Mange klager også på regningen fra megler.

Spør BoligAdvokat dersom du har opplevd en dårlig megler.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut