Hvem er ansvarlig for feil / mangler ved boligkjøp?

Selger kan være ansvarlig for feil eller mangler som oppdages etter overtakelse. Ofte kan vanlige feil og mangler være fukt på bad, sopp, mugg, råte, radon, feil på el-anlegg eller andre feil og mangler. Har selger gitt uriktige opplysninger før avtalen ble inngått?

 

Ved salg av ny bolig skjer det ved overtakelse en risikooverføring fra selger til kjøper. Men selger kan være ansvarlig for feil eller mangler som oppdages etter overtakelse.

Hva er typiske feil og mangler?

Ofte kan vanlige feil og mangler være fukt på bad, sopp, mugg, råte, radon, feil på el-anlegg eller andre feil og mangler. Ofte kan selger ha gitt uriktige opplysninger før avtalen ble inngått.

Vi vurderer gjerne din sak og gir et ærlig og redelig råd om det vil lønne seg å gå videre med saken. Kontakt oss for dette. 

Velg rett takstmann

For å vurdere feilene og manglene vil det være behov for en takstmann. Valget av takstmann er viktig. Spør oss gjerne om råd. Vi lang erfaring med bruk av takstmenn i hele Norge  og bistår deg gjerne i valget av sakkyndig ved mangelsvurderingen.

Husk at din innboforsikring dekker advokatkostnadene. Vi sjekker dette uten kostnad. 

 

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut