Hva sier avhendingsloven?

Rettigheter som boligkjøper

Rettigheter ved boligkjøp og boligsalgAvhendingsloven regulerer dine rettigheter og plikter når du kjøper bolig. Hvis du vil klage på feil eller mangler ved boligen du har kjøpt, må du først klage skriftlig til selgeren. Du bør også sende klage til eierskifteforsikringen. Avhendingsloven gjør at du kan klage over vesentlige feil og mangler. Du har gode rettigheter. Klag raskt. Helst innen 2-3 måneder etter at du oppdaget det.

Les mer »
 

Kjøpers krav ved kontraktsbrudd etter overtakelse

Kjøpers krav etter avhendingslovenHvilke krav har du etter avhendingsloven? Prisavslag, heving eller erstatning? Hva sier avhendingsloven? Får du prisavslag for mangler etter avhendingsloven? Hva er selgers ansvar ved salg av eiendom '"som den er"?

Les mer »
 

Ti på topp: Hva klager boligkjøper på? Dine rettigheter ved boligkjøp

Ti på topp. Klager ved boligkjøp. Dine rettigheter.Mange som kjøper bolig i Norge, opplever at boligen man har kjøpt ikke svarer helt til forventningene etter overtakelse. Det kan dreie seg om forhold som selger har unnlatt å opplyse om. Selger har opplysningsplikt etter avhendingsloven. Feil og mangler som selger ikke har vært klar over, men som oppdages først etter at du har overtatt boligen. I slike saker er det ofte de samme forholdene som går igjen. Her er ti på topp som boligkjøper klager på.

Les mer »
 

1. Før bud og avtale

AvhendingslovenFør du inngir bud og byr på en bolig, tenk gjennom hva du bør spørre om. Du har nemlig en undersøkelsesplikt. Selger har også en opplysningsplikt, men hvilken plikt går først?

Les mer »
 

2. Du har vunnet budrunden og skal skrive kontrakt

AvhendingslovenDu har vunnet budrunden og skal skrive kontrakt. Hva skal med i kontrakten? Når er du bundet av kontrakten? Hva med ting jeg får vite om etter at jeg har vunnet budrunden eller etter at kontrakt er skrevet?

Les mer »
 

Selgers krav når kjøper mener det er kontraktsbrudd etter overtakelse

Hva kan selger kreve? Kjøper sender reklamasjon til selger og krever prisavslag. Hva skal du som selger gjøre?

Les mer »
 

3. Overtakelse - reklamasjon på feil og mangler ved eiendommen

Avhendingsloven og reklamasjonDu er nå klar til å overta boligen. Husk å melde fra om forhold som avviker med det du trodde du fikk. Meld også fra om forhold du mener mangler eller er feil. Skriv det gjerne ned i overtakelsesprotokollen. Hva annet bør du huske på? Les mer her.

Les mer »
 

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut