Nabo-loven

Kan jeg hugge ned naboens tre?

Naboloven og grannelovens regler om trærNaboloven regulerer forholdet mellom naboer og deres eiendom. Les hva nabolovens regler sier om ulovlige trær. Har naboen trær som står delvis på din eiendom? Ikke ta saken i egne hender og kutt ned naboens tre. Det kan koste deg dyrt.

Les mer »
 

Hvor høy kan hekken eller gjerdet være?

Hekker og nabolovenForholdet til naboen surner fort når vilvtvoksende hekker skygger for solen og ulovlige tilbygg eller gjerder settes opp. Men har du først kommet i en konflikt med naboen, er det viktig å forsøke å løse krangelen så fort som mulig. En god boligadvokat kan finne en løsning å leve med. Hva sier naboloven?

Les mer »
 

Hva er en servitutt eller en veirett?

Veirett sevituttEn servitutt er en rettighet på en grunneiendom som begrenser grunneierens bruk av eiendommen. Servitutten kan være tidsbegrenset eller evigvarende. En servitutt kalles også for en heftelse på den eiendom den hviler. Det finnes ulike typer servitutter, som veirett eller bruksrett.

Les mer »
 

Hva er hevd?

Hevd betyr erverv av en rettighet som baserer seg på årelang bruk. For å kunne påberope seg hevd må bruken ha foregått i minst 20 år og være utøvd under det som kalles aktsom god tro; en troskyldighet uten den minste mistanke. Tror du at du har en rett til hevd? Spør oss.

Les mer »
 

Hva er en bruksrett?

Hva er en bruksrett? Definisjonen på en bruksrett er: En positiv angitt rett i annens eiendom. Den gir ikke rettslig råderett, dvs. rett til overdragelse, pantsettelse etc. Men gir rett mindre eller større rett til faktisk bruk. Her kan du lese mer om typer bruksrett.

Les mer »
 

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut